torsdag 8 maj 2008

Dokumentär- och musikvideopremiär!

Var i helgen på premiärvisning av dokumentären Minna chigatte, minna ii (direkt översatt "Alla olika, alla bra"), där jag själv medverkar i en av rollerna. Dokumentären, gjord av en känd lokalfilmare som även skriver filmspalter varje vecka i morgontidningen, handlar om hur vi i samhället borde ha bättre tålamod med mentalt handikappade - speciellt i ett stressamhälle som Japan, där många människor ständigt är i rörelse och allt måste gå fort.

Dokumentären inleds dock med att en galen utlänning - på svenska - skriker in i kameran en massa frågor om hur man kommer till stationen. Detta för att, enligt regissören, skildra hur (i jämförelse med japaner) utlänningar ofta har ett starkare och mer direkt kommunikationssätt, vilket kan ses som en chock för japanerna som inte vet hur de skall hantera situationen (vilket löst relaterar till temat... antar jag!).

Den galna utlänningen som pratar svenska är förstås jag, och dokumentären finns att beskåda här:

http://www.pref.saga.lg.jp/web/sisetu.html

I helgen premiärvisning alltså samt gratis öl och festmåltid, som slutade med att regissören sade att han härnäst ville göra ett kärleksdrama med mig i huvudrollen... Får se hur det blir med det!

Senare samma kväll begav jag mig till en annan premiär: den på Sagas största hip hop event Rock City av musikvideon jag hjälpt till att filma. Stor credit till min vän Yuichi, till vardags bröllopsfilmare, som natt efter natt tänkt ut, skjutit och klippt ihop detta (för sin skala) mästerverk:

http://www.youtube.com/watch?v=nHW0wHqFpSQ

Filmpremiär, videopremiär, öl och sushi. En lördag helt i min smak!

2 kommentarer:

Mats sa...

Jag måste ge dig en eloge för din gedigna insats i filmen! Jag förstår om Japanerna blir lite rädda för dig.
^_^

Daniel Åsenlund sa...

Haha, tack! Vi svenskar symboliserar ju bäst av alla den aggressive, galne utlänningen. ;)